Bubuljice-vječita tinejdžerska briga

02/06/2012 20:42

Imaš bubuljice i ne znaš kako da ih se riješiš? Prođeš li ovaj kratki kurs garantujemo ti da ćeš ih se u potpunosti otarasiti! Bitno je samo da usvojiš ove korake kao naviku i brzo ćeš stići do prelijepe i zdrave kože!

 

1. korak

Nikako ne smiješ da cijediš i čačkaš bubuljice jer će se one na taj način duže zadržavati na koži, a također na taj način povećavaš rizik da ti poslije na tom mjestu ostane ožiljak! Umjesto toga, treba da nabaviš kremicu koja odgovara tvom tipu kože i da je redovno nanosiš na lice, bez obzira da li su ti se pojavile neke nepravilnosti na koži ili ne!

2. korak

Za redovnu njegu potrebno je da se umivaš gelom za lice dva puta dnevno, ali nikako nemoj da koristiš one gelove koji sadrže sredstva za piling. Pretjeranim pilingom možeš iziritirati i isušiti kožu.

3. korak

Ukoliko je neka bubuljica uporna i redovnom njegom neće da nestane, nanesi na nju malo baby pudera. Puder u prahu isušuje bubuljicu i pomaže joj da što prije sazri i otpadne!

4. korak

Vrlo je bitno da se držiš svog rituala! Kada odabereš proizvod koji odgovara tvom licu drži se njega! Jedino se redovnim korištenjem jednog preparata mogu vidjeti rezultati. Tako da ti preporučujemo da ne eksperimentišeš mnogo za proizvodima za lice! Takođe nikada nemoj odabrati kremu koja nije dobra za tvoje godine!

5. korak

Ukoliko koristiš neki preparat 6 – 8 sedmica i ne primjetiš nikakav napredak obavezno idi kod dermatologa na pregled!