Cool ideje za preuređenje sobe

28/05/2012 12:13

Tvoja ti je soba već dosadila? Isti bijeli zidovi, sivi zastori, smeđi jastuci gledaju te svake večeri prije odlaska na spavanje? Papiri, sveske i knjige još od kraja školske godine stoje pored starog radnog stola?

Vlastita soba jedina je prostorija u cijelom stanu ili kući gdje možemo biti potpuno slobodni, vrijeme koje tamo provodimo samo je naše, no što kada nam naša soba postane mjesto koje počinjemo izbjegavati?

Donosimo ti par savjeta kako preurediti svoju sobu bez prevelikog troška.

Oboji zid
Ništa neće promijeniti tvoju sobu kao promjena boje zida. Odaberi svijetlu, ali jarku boju kojom ćeš obojiti samo jedan zid, a ostale ostavi onakvima kakvi jesu. Zid koji bi trebalo obojiti je onaj koji prvi vidiš kada uđeš u svoju sobu. 

Ostavi trag
Ako baš i nemaš želju uhvatiti se boje i četke, postoji i drugi način kako ukrasiti svoje zidove. To su naljepnice za zidove koje se jednostavno stavljaju, a kad ti dosade, možeš ih i ukloniti. 

Zanimljiva posteljina za krevet
Tvoj krevet ne mora biti dosadan. Pronađi zanimljive navlake za svoju posteljinu. Izbor je zaista velik. Na krevet nabaci par zanimljivih jastuka i dobit ćeš "woow" efekt. :-)
 

Zastori u nekoj ludoj boji
Zastori su ono što tvojoj sobi može dati poseban izgled. Zašto bi bili bijeli i dosadni, kad mogu biti zeleni, ljubičasti, crveni... 

Sakrij višak stvari
Ne moraš ih strpati u podrum ili ostaviti kod tetke na selu. Kupi sebi ormarić u koji možeš staviti sve stvari koje ti u tom trenutku ne trebaju. Bio to višak odjeće, slike bivšeg dečka koje više ne želiš gledati, a žao ti ih je baciti ili knjige koje ti više ne trebaju.  Soba će ti izgledati puno urednije, a ovakav ormarić će joj dati cool izgled. Cijena ormarića je oko 400 kuna.
 

Tepih
Ako ti je dosadio tvoj stari tepih i više ne možeš gledati otiske svojih tenisica na njemu, razmisli o šarenom tepihu poput ovog sa slike. Tepih je malo veća investicija, pa ako ti baš nije neophodan, pokušaj svoj stari tepih ukrasiti nekim zanimljivim detaljima. 


Unesi dašak osobnosti
Sitnice poput svjetiljke, zidnog sata ili nekog zanimljivog uokvirenog postera ne koštaju puno, a postižu veliki efekt. U tvoju sobu će unijeti dašak tvoje osobnosti, a tvoji prijatelji će uvijek imati što za gledati kada dođu kod tebe.