Ljubav čini čuda: Oživjela nakon što joj je suprug rekao da je voli!

27/05/2012 22:24

Nakon što je doživjela srčani udar i trosatne borbe za život, 49-godišnju Lornu Baillie ljekari su 10. februara proglasili mrtvom. Četrdeset i pet minuta poslije objave “tehničke smrti”, Britanka je otvorila oči.

 

 

Kada su im ljekari saopštili da je njihova majka i supruga ‘tehnički mrtva’ i da je umjetno održavaju na životu, porodica Baillie se došla u bolnicu oprostiti od voljene osobe.

Suprug, sin i tri kćeri sjeli su se pored njenog kreveta. Jedna je kćer plačnim glasom prizivala majku, a u trenutku kada je 58-godišnji John Baillie supruzi rekao da je voli, odjednom joj se počela vraćati boja u lice, a potom je otvorila oči i počela stiskati kćerkinu ruku.

Medicinska sestra uvjeravala je porodicu da su to uobičajene pojave i potpuni nesvjesni pokreti, no kada je došao ljekar utvrdio je da se ženi vratio puls te je hitno prevezena na intenzivnu njegu.

Zdravstveno stanje Britanske se postepeno poboljšavalo, te je otpuštena s intenzivne njege, piše DailyMail.

Ljekar David Farquharson kaže da je ovakav oporavak ekstremno rijedak. Iako je doživjela “tehničku smrt” žena nije pretrpjela oštećenja mozga.