Nekoliko jednostavnih frizura za dugokose cure

02/06/2012 20:29

Dobra frizura može ponekad postati pravi izazov jer svi žele nešto jednostavno, nešto oko čega se ne trebaš previše truditi ni ustajati puno ranije kako bi je namjestila.


I – nešto drugo osim sveprisutnog konjskog repića. Evo nekoliko zanimljivih ideja. Ako imaš dugu kosu, praktično rješenje je postepeno šišanje. Dakle, šiške su sa strane, a ostatak kose ošišan je stepenasto i valovito. Ova je frizura pun pogodak, a ako frizer dobro odradi svoj posao, ujutro ćeš se morati tek počešljati.

Pundža sa strane glave takođe je dobar izbor. Dakle, skupi kosu u repić i onda ‘zarolaj’ u pundžu. Super stvar je što sigurno imaš mnogo šarenih šnalica i ostalih ukrasa za kosu koje možeš staviti na ovakvu pundžu i tako dobiti savršen izgled.

Čini se kako cijela priča ipak ne može proći bez repića, ali probaj napraviti drukčije kombinacije, osim one standardne na sredini glave. Dakle, zaveži repić sa strane glave, a traku kojom ga vežeš nemoj prečvrsto zavezati, već ostavi da nehajno visi. Takođe, iz repića izvuci par pramenova tako da sve izgleda pomalo raščupano, ali itekako slatko.

Iako su pletenice su bile pravi hit u vrijeme naših bucka, zašto ih ne popularizirati i sada? S pletenicama zaista nemaš puno posla, a mogućnosti su mnoge. Možeš kosu i staviti s jedne strane glave i napraviti pletenicu. Samo daj mašti na volju!

Kovrdže su vječne i uvijek lijepe. Ipak, znaj da će ti za ovo trebati ipak nešto više truda ako ti je kosa sasvim ravna. Dakle, stavi uvijače ili krpice na kosu te u njima prespavaj ili uzmi fen i okruglu četku te kreni na posao.Ravna raspuštena kosa također ima svoju draž. Dakle, počešljaj se i ‘zaliži’ kosu, a dodaš li malo spreja za sjaj, bit će to jednostavna, a opet ‘pun-pogodak-frizura’.

I neuredno može biti lijepo. Naravno, pod neuredno mislimo na raščupanu frizuru u kojoj se vidi da svaka vlas nije pomno začešljana i namještena. Dakle, stavi malo gela i rukama razbaruši kosu. Nemoj pretjerati i to je to – spremna si za novi školski dan!

Takođe, ne zaboravi razne ukrase koje možeš iskoristiti za brzo pravljenje frizure. Osim rajfova ili trakica koji su se već udomaćili u kosi mnogih tinejdžerica, one odvažnije cure koje vole ekstravaganciju mogu osvježiti svoj imidž neobičnim ukrasima koji se stavljaju oko glave (izgled ‘djece cvijeća’ ili Indijanki). Ne treba zaboraviti niti na razne šnalice i šarene gumice koje uvijek mogu spasiti situaciju ukoliko npr. nisi stigla oprati kosu ili kasniš u i trebaš brzi jutarnjmakeover.