Održan koncert Metallica-e u Beogradu

27/05/2012 23:13

Najpoznatiji heavy-metal bend Metallica održao je sinoć spektakularan koncert na beogradskom Ušću. Više od 30.000 fanova je uživalo u dvosatnoj svirci legendarnih metalaca.

Foto: Blic.rs

 

Članovi benda, James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett i Robert Trujillo su na binu izašli u 21 sat, a koncert su počeli filmskom temom Ennija Morriconea. Oduševljena publika je podigla ruke u zrak i počela se ludo zabavljati. 


"Dobra večer Beograde, večeras je sa vama Metallica, nadam se da ste i vi uz nas", rekao je frontmen benda Hetfield na početku koncerta.

Nakon vestern teme začuli su se taktovi numere "Hit the lights", a zatim "Master of papets", koju je publika uglas pjevala sa muzičarima. Uslijedio je kraći film o bendu iz 1990. godine, a to je bio znak da počinje čuveni "Black" album, koji su objavili prije dvije decenije. 
 
Kada je počela jedna od najpopularnijih balada "Nothing Else Matters" vatreni fanovi podigli su u vis upaljače i mobilne telefone, što je atmosferu na Ušću učinilo još spektakularnijom.

Svi uglas pjevali su vječite hitove poput "The Unforgiven", "Sad But True" i "Enter Sandman"...To je bio kraj kada je riječ o slavljeničkom albumu, ali su članovi benda na bis izveli i numere "Fuel", koju su dočarali i velikim bacačima plamena, zatim "One" uz laserski show i za kraj "Seek & Destroy", uz koju su bacili velike crne balone u publiku.