Riješite se podočnjaka zauvijek!

02/06/2012 20:47

Podočnjaci i natečenost mogu biti posljedica stresa, umora, iscrpljenosti, ali i starenja. Srećom, postoje načini da ublažite podočnjake bez odlaska estetskom hirurgu i bez skupih krema.

 

SPAVAJTE DOVOLJNO
Ne ostajte budni do kasno u noć i spavajte najmanje osam sati dnevno. Spavanje nije zdravo samo za oči već i za cijeli organizam.

 

STARI DOBRI KRASTAVAC
Krastavci su nezamjenljivi u liječenju nateklih očiju, mnogo bolji od bilo koje kreme.
Zato ih uvijek imajte u frižideru. Narežite krastavac na okrugle kriške i držite ih na očima oko 15 minuta svako jutro. Jabuke i krompir mogu se koristiti kao alternativa krastavcu.

 

MASAŽA ULJEM
Masirajte područje oko očiju bademovim ili maslinovim uljem. To vraća elastičnost koži i smanjuje pojavu sitnih bora. Maslinovo ulje je dobro i za njegu trepavica. Produžava ih više od bilo koje maskare na tržištu.

 

ČAJ JE RJEŠENJE
Hladna vrećica zelenog čaja ili onog od kamilice idealna je dopuna tretmanu sa krastavcima. Držite ih 15 minuta odmah pošto ste skinuli krastavce.

 

LEDENA TERAPIJA
Tretman ledom odličan je protiv podbulosti. Uzmite nekoliko kockica leda, zamotajte ih u krpu i stavite na oči. Držite 10-15 minuta.

 

NIŠTA BEZ VITAMINA
Jedite hranu bogatu vitaminom A. Ne samo da će vam poboljšati vid već će djelovati povoljno na cjelokupno zdravlje vaših očiju. Pijte sok od brusnice ili mladog ječma sve dok otoci ne splasnu, a podbulost ne nestane.