Bosna i Hercegovina se plasirala u finale Eurosonga!

27/05/2012 23:22

 

U drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga u Bakuu, nastupilo je 18 zemalja, i sa radošću možemo reći da je BiH sa našom predstavnicom Mayom Sar i pjesmom "Korake ti znam" prošla u finale koje će se održati u subotu, 26. maja. U finalu će također nastupati: Litva, Estonija, Srbija, Ukrajina, Švedska, Makedonija, Norveška, Malta i Turska.

Emotivnim nastupom uz klavir, Maya Sar je izazvala ovacije u Kristalnoj dvorani, i dokazala da smo zaslužili naći se u finalu. Drugu polufinalnu večer otvorio je predstavnik Srbije, Željko Joksimović, sa pjesmom "Nije ljubav stvar". Nakon što je 2002. godine sa pjesmom "Lane moje", Joksimović osvojio visoko drugo mjesto, pjevač je priznao kako deset godina kasnije priželjkuje pobjedu, mada se ne opterećuje time.

Iza njega je nastupila predstavnica Makedonije, poznata Kaliopi sa pjesmom "Crno i belo", koja je još jednom pokazala svoje velike vokalne sposobnosti. Susjedna nam Hrvatska, sa Ninom Badrić i pjesmom "Nebo" nije se uspjela plasirati u finale. Razočarana pjevačica je nakon proglašenja finalista žurno otišla u garderobu srediti dojmove.

Sloveniju je predstavila najmlađa natjecateljica ovogodišnjeg Eurosonga, šesnaestogodišnja Eva Boto. Nastupila je veoma samouvjereno sa pjesmom "Verjamem", no ipak se nije uspjela plasirati u finale.

 

www.youtube.com/watch?v=BABQEJT5IEM