Započni radosno dan! :)

28/05/2012 12:17

Evo kako što lakše preživjeti rane jutarnje sate, iz jutarnjeg gunđala pretvoriti se u vedru nasmijanu osobu, te kako što radosnije i lakše započeti dan, a time i tjedan!

 

A) Za početak: hladna voda
Umivanje i pranje zuba odmah nakon buđenja najbolji su za razbuđivanje. Sam zvuk vode koja teče djeluje razbuđujuće, zato nikako ne preskači taj dio "rituala razbuđivanja".

B) Vrući napitak
Bijela kafa, crna kafa, kakao, čaj - sve je dopušteno, ali ne zaboravi ustati se dovoljno rano (ili barem ranije nego obično) kako bi u miru popio/la svoj vrući napitak. Odgovarajuća doza šećera odmah će ti povisiti adrenalin i razbuditi te. Osim toga miris kafe ujutro najbolji je miris koji postoji, te signalizira kako je skoro čitav svijet na nogama i pije svoju jutarnju kaficu. Nije loša motivacija za vedar početak dana, zar ne?


C) Buuuuuuuđenje!!!!!!!
Prije umivanja i kafice, onaj strašni zvuk budilice, ili omiljena pjesma na mobitelu koja te ujutro budi jednako su deprimirajući, budući da znaš kako nakon toga slijedi ustajanje iz tvog toplog krevetića. No svejedno to je najbolji način za buđenje i definitivno ti osigurava ustajanje i stizanje na vrijeme na posao, faks ili u školu. Neka te razvedri činjenica kako te čeka jutarnja kafica, i još jedan divan novi dan. :-)

D) Pospremi krevet
Znamo, lako je to reći, pogotovo kad se kasni na bus, tramvaj i sl. No, čak i prema Feng Shui učenju, veoma je važno ujutro pospremiti krevet, jer zapravo na taj način krečeš u prvi dnevni izazov, puniš baterije i krećeš u nove radne dnevne pobjede.


E) Tjelovježba ili barem šetnja
Ukoliko stigneš, svakako preporučujemo jutarnju tjelovježbu, šetnju ili vožnju biciklom do tvog odredišta. Naravno, uvijek ima dana kada je jednostavno lakše otići autobusom do samog faksa, škole ili posla (pogotovo zimi kada jednostavno nemamo volje za šetnju), no to je odličnan način za razbuđivanje, razmišljanje o dnevnim obavezama, i naravno za kondiciju, pogotovo ako morate sjediti ili stajati 8 sati, ili u školi ili na poslu!


F) MP3, MP4, discman, walkman
Omiljena muzika, ili barem slušanje radija, mnogo pomaže pri razbuđivanju, a i opće je poznato kako nas glazba čini optimističnijim, vedrijim osobama. Stoga, slušalice u uši i učini početak svog dana što ljepšim.


G) Čitanje dnevnih novina
Nikako ne zaboravi na autobusnoj stanici, ili u samoj zgradi faksa, škole ili radnog mjesta prolistati neke dnevne novine, jer ondje ćeš uvijek naći razne zanimljivosti, a pogotovo viceve koji će te već u rano jutro nasmijati, te ćeš čitavog dana biti vedra i nasmijana osoba, a u slučaju da sve ne ide baš po planu, sjeti se vica od tog jutra, sigurno će izmamiti osmijeh na tvoje lice :-)